Välkommen

Jag skriver inte om ett bestämt ämne, utan om det som faller mej in, eller retar upp mej just vid skrivtillfället.

Det kan vara dagsaktuella händelser, något jag läst om på Familjeliv, det kan handla om misshandel eller blommor. Vad som helst

torsdag 27 februari 2014

SD och sanning

Ja, jag vet hela rubriken är en motsägelse, men nu kör jag så ändå.

I söndags var Jimmie Åkesson intervjuad i SVT. Han uppgav då vissa skäl för varför han hade de åsikter han har. Bland annat skall han ha upplevt problem med invandrargäng som ställde till det där han bodde och som hotade honom.
Andra som bodde där Jimmie bodde säger att det inte fanns tillräckligt med invandrarungdomar för att skapa ett gäng och att de som folk var rädda för snarare var Jimmie och hans polare.

Vidare hävdar Jimmie att han inte visste om att Sverigedemokraterna var rasistiska när han gick med i partiet. Han kände ingen som var med i partiet, säger han.

Andra, igen, vittnar om den propaganda som SD hade och menar att ingen, och absolut inte den så allmänbildade Jimmie kan ha missat detta att SD var starkt rasistiska med kopplingar till vitmakt-miljön.

Nå, vi har alla rätt till vår egen upplevelse. Jimmie kan mycket väl ha blivit hotad och skrämd av en eller annan invandrad ungdom. Det kan ha känts som om han eller hon eller de två var ett helt gäng och det är hans upplevelse, den kan ju ingen ta ifrån honom. Däremot kan han inte påstå att det rände omkring gäng av invandrade ungdomar i Sölvesborg och hotade folk, när så många andra berättar att där fanns inga gäng. Till detta var antalet ungdomar för litet.

Vad gäller vad man uppfattar och inte. Jag har svårt att tro att en människa kan missa de budskap som fanns på utskick från SD vid den här tiden, men omöjligt är det inte. Det finns ju folk idag som inte fattat att SD är rasistiska!

Hur som. Ikväll i Debatt på SVT klockan 22 skall Jimmie få möta nån lärare som han hade i högstadiet och folk som växte upp samtidigt som han på ungefär samma plats ( ja de bodde inte i samma lägenhet, men ni förstår )
Spännande värre. Blir nog läge att kolla med händerna för ögonen, eller en skämskudde om man äger en sån


Inga kommentarer: