Välkommen

Jag skriver inte om ett bestämt ämne, utan om det som faller mej in, eller retar upp mej just vid skrivtillfället.

Det kan vara dagsaktuella händelser, något jag läst om på Familjeliv, det kan handla om misshandel eller blommor. Vad som helst

söndag 19 februari 2012

Oj oj oj


ramlade över den här bloggen
Spännande läsning. Männen går bananas, flertalet av dem i alla fall.
Alla tjejer bör väl någon gång ah råkat ut för detta
Att en man sätter sej bredvid och brer ut sina ben så att man som tjej nästan får sitta på sned för att inte gnida benen mot hans ?
 Man skulle kunna kalla detta ett pseudoproblem och det är det många som gör i kommentarerna på bloggen också.
Men det är ett faktum att detta är ännu ett sätt att visa överlägsenhet, makt.
Därmed inte sagt att alla killar medvetet går in för det. Att visa makt och överlägsenhet över det andra könet, alltså.  Detta är ett beteende bland många som de lär in från småbarnsåren.  När man är van vid en sak så ägnar man den inte så många tankar. Hur många tänker på att de andas ? att de går ?
Lika lite tänker tjejer ständigt på att de i många fall " står under " männen. Att de kommer efter männen i rangordningen ? att de ständigt rättar till och anpassar sina liv så de passar i den form de förväntas leva i ?
När vi bryter mot den formen, oavsett vi är man eller kvinna, så blir vi ofta till ett hot mot omgivningen. Oftast, upplever jag, mot just männen värld. En man som bryter mot givna mönster är säkert bög och en kvinna som gör det är en fitta en jävla feministhora, manshatare.
Många som kommenterat i den bloggen pekar på andra problem, Problem som man menar är lika som detta eller större, värre.
Det står ju dem fritt fram att starta bloggar om detta. Barnvagnsmaffiamammor i stan.
Kvinnor med handväska på tåg. För att nämna några av de kanske mer triviala.
Hedersbrott, våldtäkter, misshandel, homofobi för att nämna några som jag anser viktiga



Inga kommentarer: