Välkommen

Jag skriver inte om ett bestämt ämne, utan om det som faller mej in, eller retar upp mej just vid skrivtillfället.

Det kan vara dagsaktuella händelser, något jag läst om på Familjeliv, det kan handla om misshandel eller blommor. Vad som helst

torsdag 9 augusti 2012

Kattungar

Människor vill ha kattungar. Små ska de vara
Att det sedan många år finns en lag som säger att en katt ska vara som minst 12 veckor gammal, helst 16 veckor, när den lämnar sin mamma, det har man inte fattat, eller vill inte fatta ?
Vi är många som vill höja katters status och som vill följa den här lagen. Då riskerar man att inte få sålt någon kattunge alls. För att köpare vill ha små kattungar, inte halvstora ?
Och så detta med att sälja, inte ge bort.
Där finns ingen lag, men väl ett önskemål. Ge inte bort en kattunge, sälj den för minst 100 kronor.
Kan inte , eller vill inte en människa betala 100 kronor för en katt, så har de inte råd att ha den sen heller.
På Blocket. se måste man ta 100 kr som lägst. När jag sålt katter där så har jag inte upplevt att det varit ett problem. Problemet brukar dyka upp när man ska sälja till någon man känner, via annons i affären, eller kanske på fb.
Ja jag har själv tagit emot katt vid 8 veckors ålder. För många år sen när jag inte visste hur viktigt det var med kattens socialiseringsprocess. Att mamman behöver de där 12-16 veckorna på sej för att få ungen redo. Jag har också tagit emot kattungar och givit bort, utan att betala eller få något betalt. Det pga att så gjorde man, ingen som gav iväg katter som inte var raskatter, tänkte väl på att man kunde ta betalt. Och jag menar inte den där 10: an för tur som en del har gett mej, utan en hundring eller två.
Katter är väl de enda djur som folk kan tänka sej att behandla hur som helst?
Skulle vilja se den som köpte ( läs fick gratis ) en hund, när den var 6 veckor, hade den över sommaren och sen släppte ut den i skogen.
Eller som fick hunden överkörd och bytte till en annan dagen efter ?
Eller som lämnade hunden i lägenheten med ett badkar fyllt med vatten och en massa mat på köksgolvet i två veckor medan man åkte på semester ?
Inte ? Nä, jag tänkte väl det

Inga kommentarer: