Välkommen

Jag skriver inte om ett bestämt ämne, utan om det som faller mej in, eller retar upp mej just vid skrivtillfället.

Det kan vara dagsaktuella händelser, något jag läst om på Familjeliv, det kan handla om misshandel eller blommor. Vad som helst

söndag 27 juli 2014

Värmen, nu klagar nästan alla på den.
Utom en gubbe som kommer till min kassa en gång i veckan, han njuter, han.
Han säger att han kan ju bara ta av sej kläderna och sitta i skuggan.

Vi har aircondition på jobbet och för det mesta så suckar kunderna av glädje när de kommer in och säger att det måste vara underbart att jobba därinne. Vi, däremot, märker inte av att luften är sval, eftersom vi håller ett så högt tempo större delen av vår arbetsdag.
Men denna veckan har till och med kunderna klagat över hur varmt det är.........
Jag träffade en taihländsk tjej på bussen i går och även hon, som ju är van värme, tyckte det var för varmt. Hon hade bott här i drygt ett år så det är ju inte som att hon hunnit glömma värmen och hur den känns i hemlandet.
Det blir en del spännande möten under transportsträckorna jag har. Igår då denna tjej, som är massör och som jag tänker besöka så fort jag får råd. i går morse en ung kille med kärleksproblem, vi satt och pratade hela vägen från Tanum till Strömstad.

Jag hade en plan igår: hem, äta räkor ( frysta, de färska kostade 300 kr i fredags när jag handlade) dricka en cider som stod och väntade på mej i kylskåpet och sen, när mina rusbrus ( alkoläsk) hade kylt sej, så skulle jag dricka en av dem. Jag fick i mej cidern och räkorna, sen somnade jag och vaknade först i dag.
15 timmars sömn! med några avbrott. Klockan ringde tio i sju i morse, nån gång hörde jag mobilen ringa och vaknade till, nån gång frös jag och nån gång var det för varmt.

Idag blir det födelsedagskalas för syrran som fyllde häromdagen, sen en tur till kvinnojouren och sen hem och laga mat för några dagar.
Först skall jag dock  ut och vattna mina stackars blommor som står och hänger i värmen. Ett par timmar tar det. Jag köpte en till vatten slang i fredags för att slippa springa med kanna, men jag glömde såklart att köpa den koppling som krävs för att sätta ihop slangarna med varandra, så det blir till att springa i alla fall.
Men på tisdag, då skall jag fixa kopplingen.
Härligt med egen brunn med massor av vatten, resten av kommunen har bevattningsförbud, stackars trädgårdar.

tisdag 22 juli 2014

Idag känns det en aning stressigt så här klockan halv sju på morgonen.
Jag slutade klockan nio i går kväll och det fanns ingen som skulle åt mitt håll, så jag fick vänta på sista bussen som kom dryga två timmar senare. Hemma kvart i tolv, tog lite att äta, dök i säng, somnade som en klubbad säl och så upp igen nu vid sex.
Jag skriver och äter frukost just nu. Om tjugo minuter måste jag gå till bussen.
Ja ja. sitter jag bara på den så blir jag lugn igen.
Idag jobb mellan 8 och halv 6, hemma igen vid halv åtta.

Det är varmt, snuddar på 30-strecket, för mycket för mej. När jag satt och väntade på bussen i går kväll så var det tropisk värme. Härligt, för jag hade bara ett linne på mej, ingen jacka, eller tröja. men sen när jag kom hem hit så var det bara 15 grader. Skillnad det!

Men många njuter av värmen, även om det faktiskt var många turister som klagade igår. De brukar aldrig göra det annars, så det var kanske extra jobbigt igår?

På fredag får jag pengar. Inga mängder, det är aktivitetsstödet för två månader som kommer.Men tillräckligt för att betala räkningarna, köpa mat till mej och katterna och för att klippa mej, köpa min parfym, äntligen!!!! och lite annat.
Skall bli härligt.

tisdag 15 juli 2014

Idag har jag jobbat sena skiftet.
1145 - 21. Detta innebär att jag kan sova till 8, ungefär, att jag sitter i kassan fram till 18 och sen kör ut varor som morgongänget skall plocka upp imorgon bitti.
Kul att göra nya saker, men himmel så mycket att lära sej, när det gäller var saker står.
Alla viner är uppdelade i röda, vita, rosé och mousserande och efter land de kommer ifrån och sen i bokstavsordning. Så det gäller att veta vilket vin, vilket land och så hitta platsen det skall stå på.
Och snabbt!
I  morgon blir det ledig dag ( dock ej helt, jag skall jobba på kvinnojouren en stund) så om vädret tillåter blir det trädgården, annars städning och tvätt, tror jag.
Nu blir det natten

måndag 14 juli 2014

Hemma idag. Skulle ha jobbat.
Magen är i totalt olag.
Jag har en medicin som jag måste ta. Jag hade sett till så att jag skulle få mer av den i fredags, den var slut här hemma nämligen. Men, så fick jag den inte, skulle få den på lördagen, men så blev det inte heller.
Lördag morgon tog jag de sista jag hade hemma och söndag var magen i full gång.
Jag kan inte jobba om jag måste springa på toa hela tiden, inte heller om jag varit uppe hela natten och sprungit. Nu skall jag få den idag och jag tror att eftersom jag hinner ta två doser idag, så skall allt vara ok till imorgon.
Då börjar jag dessutom inte förrän 1145, så jag har förmiddagen på mej.Ok jag måste gå hemifrån kl 1015 för att hinna bussen till tåget, men ändå.....

Förutom toaspring så skall jag vattna alla blommor inne ( ute slipper jag, det regnade igår) vika tvätt, hänga tvätt och sen vika den, laga mat, frysa in mat och så diska lite hinkar och korgar ute.
Känner en stress i kroppen, känns lite som att vara orolig och rädd, märkligt!
Men, det är ju många nya moment, fler imorgon, när jag skall köra kvällspass, så det kanske beror på det?

lördag 12 juli 2014

Här går man och längtar i ett år och så blir det: Jaha!

Karnevalen är en höjdpunkt. En dag när man träffar släktingar och folk som man kanske inte sett på länge.
Vi brukar gå runt och kolla och prata med folk och så se karnelvalståget.

i år träffade vi inget känt folk, i stort sett, inga släktingar alls och karnevalståget var skit.

Och det kan man förvisso inte sura över, när man inte ställer upp och gör nåt kul själv.
Men, ja, det blev nån form av antiklimax.

Det var i alla fall rätt så skönt väder, vi hade kul tillsammans och vi avslutade med kaffe och glass hos mina föräldrar- Så stort sett blev det en bra dag, i alla fall

fredag 11 juli 2014

Undrar jag om jag får klaga på värmen?
Det är lite för mycket för mej, detta och det hade det varit även om jag varit helledig.
Som det är nu, så är jag evigt tacksam för att det regnade i tisdags, så att jag inte har varit tvungen att vattna allt ute. Det har räckt med amplar och lådor och en del krukor. Ikväll får jag ta en rejäl översyn och vattna på överallt där det behövs.
Allt är inte ute i rabatterna ännu, ens. Jäkla jobbigt och onödigt, känns det. Men allt har inte haft storlek för utplantering ( en del har, men de har inte haft nån plats, istället) Helgen får bli trädgårdsjobb till största delen.
Men, imorgon: Karneval i Grebbestad!
Då skiter jag i alla måsten och njuter av att vara med Loppan och uppleva!

torsdag 10 juli 2014

Två jobbdagar avklarade.
Huvudet är så fullt med nya fakta, rutiner och namn, så jag tror inte det går in en sak till.
Massor av kunder. Alla hittills har varit så trevliga och goa, helt underbart.
Ingen surar och knotar i kön, ingen blir högljutt irriterad över om det tar tid, och det är en stor skillnad mot andra ställen jag jobbat på.
Kanske är det så att det varierar med vad man köper, humöret?

Igår kom jag hem till ett hus utan vatten. Fick inget alls ur kranen. Bytte säkring, fick lite grand, men ingen fart, alls.
I  morse fick jag ner i källaren och ta vatten ur bottenventilen på tanken. Och då minsann började det rinna ur kranen. Tack och lov! Jag var ju säker på att jag fått ett elfel, att pumpen hade gått, eller något annat dyrt, men det är trycket i tanken som måste justeras.
Nåväl, det får bli i morgon. När jag kom hem idag fanns det tryck nog för en dusch och då är jag nöjd.
Diska kan jag göra imorgon.
Nu, steka pannkakor, mata kattungar och sen sova. Upp 5 i morgon bitti, börjar kl 7. Men jag slutar 16 och är ledig hela helgen sen.

tisdag 8 juli 2014

Fullt upp!

Har inte skrivit på ett tag.
Det blev väl idétorka där på förvaringen.
Dessutom så har jag haft rätt så fullt upp med att leta lediga jobb i hela norra Bohuslän, sålla ut de jag kan söka, hitta nyckelorden i annonserna och skriva de personliga brev som är så viktiga. Och så otroligt svåra att få till.
Jag håller på med ett, till en tjänst som Marknadsassistent. Annonsen ger inte så många ledtrådar om vad de vill ha av en anställd,och det försvårar.
Men, idag fick jag ett jobb! Ett som jag varken skickat ansökan eller CV till.
Så här gick det till:
Handläggaren från Af har varit på kursen ( förvaringen) ett par tre gånger. Första gången så nämnde hon att det finns jobb som Af får in, men som de aldrig lägger ut på Platsbanken, utan de kontaktar oss, de arbetslösa som de tycker matchar jobbet.Hon säger också att självklart säger de till oss, som sitter här på förvaringen också.  Så säger hon att som exempel så hade de en affär som skulle sälja ut ett konkurslager och som direkt behövde folk, på dagen, liksom.
Ok, men varför har du inte sagt något till mej, sa jag. Jag söker ju butiksjobb!? På detta hade hon inget svar. Det fanns en man där som också sökte butiksjobb, men hon hade ju inget sagt till honom heller.
Så gick det ett antal veckor. Så kommer hon en fredag och nämner i förbifarten att ett företag söker folk för sommarjobbare har hoppat av. - Ok, säger jag, vem är kontaktperson? Nä se det vet hon inte. men hon skall kolla upp detta och höra av sej till mej. Jag ringer företaget i fråga och får till svar att de har en tjej som skall komma på intervju på eftermiddagen, men han skall ringa tillbaka till mej hur det än blir.
Döm om min förvåning när han gör som han sagt ( det är det ju långt ifrån alla som gör) Tyvärr så får jag inte jobbet, han har anställt den andra tjejen. Men han sparar mitt nummer i fall företaget behöver nån mer anställd, om nån blir sjuk eller hoppar av, eller så.
Det är tre/ fyra veckor sen detta. Af har inte hört av sej med vem som är kontaktperson, men igår ringde chefen, han som jag pratat med tidigare och frågade om jag var ledig och kunde komma på intervju.
Japp, det var jag ju och det kunde jag absolut. Så i morse åkte jag till stan och gick på en mycket trevlig intervju som varade i drygt två timmar och nu har jag jobb.
Förvisso fem veckor bara, men fem veckor med fullt upp, russel och fart, underbart.
Jag kommer att bli trött så det skriker, men jag är övertygad om att det blir värt det. Och två dagar per vecka är jag ju ledig och kan sova och återhämta mej.
Värst blir de första dagarna nu. Från en tillvaro där jag förvisso har gått upp vid sju och varit borta hela dagen, men suttit för mej själv och jobbat på i min takt, till att gå upp vid sex, åka hemifrån vid halv åtta,ha häcken full hela dagen och sen vara hemma vid åtta, halv nio på kvällen. Det blir skillnad, det.
Men, jag vill ju ha fullt upp, så det blir bra, det är bara att vänja sej snabbt.
Nu är jag slut, så det blir tidigt i säng idag. Förutom resor och intervju och många möten med nya människor, så har jag varit på gymmet och tränat en dryg timme och sen haft styrelsemöte på kvinnojouren.
Nu skall jag mata kattungar, gosa en stund med dem, byta i deras låda och skura den, laga middag, diska och plocka undan lite samt ringa ett stödsamtal till en person. Sen blir det natten.
Var skall jag jobba?
På Systembolaget. Helt nytt för mej, nya varor, nya människor, så spännande och jag längtar till i morgon bitti redan nu.